Erasmus+ programına ilişkin tanıtım broşürünü buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları yepyeni bir adla ve yenilenerek karşımıza çıkmaktadır. Erasmus+, 2014-2021 döneminde Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının yerini alıyor.2014-2021 yılları arasında uygulanması planlanan Erasmus+, eğitim, öğretim ve gençlik alanlarının yanı sıra spor alanını da kapsayacak. Erasmus+ ile kişilerin potansiyellerinin açığa çıkarılmasında eğitim ve öğretimin önemli olduğuna bir kez daha vurgu yapılıyor. Erasmus+ bu amaçlar doğrultusunca bireysel öğrenme fırsatlarını ve kurumsal işbirliklerini destekleyecek.
Erasmus+, temel amaçlar ve faaliyetler açısından bakıldığında mevcut programdan çok büyük farklılıklar içermiyor. Yani, Erasmus+’ın da ana hedefleri arasında kişilerin becerilerinin ve istihdam edilebilirliğinin geliştirilmesi, aynı zamanda eğitim - öğretim sistemlerinin modern bir yapıya kavuşturulması yer alıyor. Ancak mevcut programların etkinliğinin arttırılması, daha kolay uygulanabilir ve sade bir yapıya kavuşabilmesi amacıyla bazı değişiklikler öngörülüyor.
Erasmus+ ile; Hayatboyu Öğrenme Programları bünyesinde yürütülmüş olan Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius ve Grundtvig programları ile Gençlik Programı’nı ve 5 uluslararası işbirliği programı da (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink ve Sanayileşmiş Ülkelerle İşbirliği Programı) dahil edilerek Erasmus+ başlığı altında toplanıyor. Yani bundan böyle önceki programların isimleri yerine, yalnızca Erasmus+ ismi kullanılacak.
Böylece parçalı yapıdan vazgeçilmiş oluyor, programlar bütünleşik bir yapıya kavuşuyor. Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen faaliyetler 3 ana başlık altında toplanıyor: Bireyler için Öğrenme Fırsatları: Erasmus+ Programı; 5 Milyondan fazla kişi için Avrupa Birliği (AB) sınırları içinde ve/veya dışında bireysel öğrenme fırsatları sağlıyor.Avrupa Birliği, içinde bulunulan ekonomik şartların da etkisiyle, EU2020 Stratejisi’nde koordineli bir büyüme ve istihdam stratejisini ortaya koymuştur.Bu stratejinin ayrılmaz bir parçası da eğitim-öğretimdir.
Erasmus+ programının hedef kitleleri;
Yükseköğretim alanında; yükseköğretim kurumlarıyla birlikte üniversite öğrencileri, akademisyenler ve yükseköğretim çalışanları,Mesleki eğitim alanında; mesleki eğitim veren kurumlar ve kuruluşlarla idareci, öğretmen ve öğrencileri, işe yeni başlayanlar, işverenler, çıraklar, profesyoneller,eğitimciler,mesleki eğitim alanında çalışanlar, Okul eğitimi alanında;okulların idareci, öğretmen ve öğrencileri ile çalışanları,Yetişkin eğitimi alanında; bu alanda faaliyet gösteren kurumlar ve kuruluşlarla birlikte öğrenciler,eğitimciler, yetişkin eğitimi veren kurumların üyeleri ve çalışanları,Gençlik alanında ise bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla birlikte bunları üye ve çalışanları, 13-30 yaş arası gençler, gençlik çalışanları.
Erasmus+ programından yararlanacak ülkeler: AB üyesi ülkeler, AB üyesi olmayan program ülkeleri (Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, İsviçre,Makedonya ve Türkiye)Üçüncü ülkeler (Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ Cumhuriyeti, Sırbistan, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Moldova, Ukrayna,Rusya Federasyonu, Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Libya, Fas, Filistin, Suriye ve Tunus)
Daha fazla bilgi için lütfen info@global-egitim.com adresimize ileti gönderiniz.